Tiedotteet

Manu-koiran seikkailut

Puhemotoriikkaa sisältäviä toiminnallisia tuokioita lapsille

Tuote on suunniteltu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimintatuokioiden sisällöksi pienryhmille. Tavoitteena on tukea lapsen puhemotoriikan ja kielellisen tietoisuuden kehittymistä.

Helppokäyttöinen A3-kokoinen kierrekirja sisältää toiminnallisia harjoituksia, yksityiskohtaiset ohjeet ohjaajalle ja lapsia kiehtovan kuvituksen kuuteen tuokioon. Kuvat toimivat vuorovaikutuksen ja osallistumisen tukena. Materiaalin sisällön on suunnitellut yhteisöllisen kuntoutuksen puheterapeutti Taina Olkinuora.


Poveria-hanke

On tarkoitettu 17- 29-vuotiaille lahtelaisille nuorille. Kurssilla vahvistetaan sosiaalisia taitoja, arjen hallintaa ja etsitään omaa polkua.

Toiminta on ryhmämuotoista, toiminnallista yhdessä tekemistä. Kurssi kestää viisi kuukautta, kahtena päivänä viikossa neljä tuntia kerrallaan. Kurssi on maksuton. Ilmoittaudu mukaan ottamalla yhteyttä projektityöntekijään tai lähityöntekijääsi. Lisätietoja nettisivuillamme.


Virtuaalikahvila - tapaaminen verkossa kahvikupin ääressä

Raha-automaattiyhdistys on ehdottanut hankeavustusta Avain-säätiölle ikääntyvien yksinäisyyden vähentämiseen ja ennaltaehkäisemiseen netin välityksellä toimivan kahvilatoiminnan avulla

.

Mukaan pääsevät yli 65-vuotiaat ikääntyvät, jotka kokevat itsensä yksinäisiksi. Yksinäisyys voi johtua monesta eri syystä esim. liikkumiseen, ympäristöön tai terveyteen liittyen. Syynä voi olla myös omaisesta huolehtiminen, kun mahdollisuus lähteä kodin ulkopuolelle on rajoittunut.

Verkkokahvila-hankkeeseen on palkattu projektipäälliköksi Elina Waajakoski ja projektityöntekijäksi Riikka Savela. He toimivat kahvilan vetäjinä. Keskusteluissa käydään läpi päivänpolttavia asioita aivan kuin missä tahansa rupatteluhetkessä ystävien kesken. Toimintaan tarvitaan vapaaehtoisia tukihenkilöiksi ja tekniseksi tueksi. Toimiston käyntiosoite on Vesijärvenkatu 11 C. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee hanketta Veikkauksen tuotoilla.

Lisätietoja: elina.waajakoski@avainsaatio.fi

Muistathan myös koulutuksemme!