Ryhmätoiminnat

Verkkokahvilan Ruutuystävät

Ikäihmisten uusi kohtaamispaikka

Ruutuystävät-toiminta on suunnattu ikääntyvien yksinäisyyden ennaltaehkäisemiseen, vähentämiseen ja vuorovaikutuksen lisäämiseen. Toiminnassa on kehitetty ikäihmisten ryhmäkeskustelun malli, joka toimii videopuheluvälitteisesti reaaliajassa.

Ruutuystävät-toiminta on startannut hienosti.

Ruutuystävät-toiminta sisältää ryhmämuotoisia, ohjattuja ja säännöllisesti toteutettavia tuokioita Skype-ohjelman avulla. Henkilöt liittyvät videopuheluryhmään kotoaan omalla tabletilla tai tietokoneella.

Ruutuystävissä on keskustelun vetäjät. Keskusteluissa käydään läpi erilaisia teemoja osallistujien toiveiden mukaisesti. Vuorovaikutuksen ja sosiaalisuuden lisääminen ovat toiminnassa avainasemassa. Olisi tärkeää, että osallistujat voisivat tutustua toisiinsa myös kasvokkain. Ruutuystävien kanssa voidaan tehdä yhdessä retkiä esimerkiksi teatteriin, museoon tai torikahville. Tavoitteena on myös, että verkkokahvilan innostamana henkilön muu osallisuus lisääntyisi. Lähempiä ystävyys- ja kaverisuhteita voi syntyä myös tapaamisten ja keskustelujen kautta. On toivottavaa, että ikäihmiset laajentaisivat videopuhelun käyttöä esimerkiksi perheenjäseniinsä.

Verkkokahvilan vetäjät Elina ja Riikka

Toteutuakseen toiminta edellyttää ikäihmisen rinnalle vapaaehtoisia tukihenkilöitä laitteiden ja sovellusten käytön ohjauksessa. Tukihenkilö tarjoaa henkisen tuen madaltamaan ikäihmisten todennäköisiä ennakkoluuloja tietotekniikkaa kohtaan. Vapaaehtoisille tarjotaan koulutusta ja vertaistukea.

Toimintaa tukee sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla.

Sosiaali ja terveysministeriön tukema hanke.

Yhteystiedot

Elina Waajakoski »
puh. 044 714 9411

Kirsi Nykopp »
puh. 044 060 6170

Verkkokahvilan käyntiosoite
Vesijärvenkatu 11 C 2.krs
Lahti