Manu-materiaali

Manu-koira seikkailee

Puhemotoriikkaa sisältäviä toiminnallisia tuokioita lapsille.

MANU-materiaali on suunniteltu varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen pienryhmille toimintatuokioiden sisällöksi. Materiaali sisältää kuusi valmiiksi ohjeistettua ja kuvitettua tuokiota, joissa Manu-koira seikkailee erilaisissa tarinoissa ja harjoitteissa.

Materiaalin suunnittelu lähti liikkeelle käytännön työn tarpeesta luoda valmista ja helposti käyttöön otettavaa materiaalia lapsiryhmille artikulaatiotaitojen kehittämiseksi. Sisällöksi valikoitui erilaisia suun alueen ja puhemotoriikan tehtäviä, sillä niihin varhaiskasvatuksessa kaivattiin ideoita ja vinkkejä. Liikkumisen yhdistäminen harjoitteisiin sujui luontevasti.

Huomion kiinnittäminen puheen tuottamiseen ja äänteisiin lisää lasten tietoisuutta omasta puheestaan. Materiaali sisältää myös taustatietoa ohjaajalle siitä, mihin asioihin tehtävien tekemisessä tulee kiinnittää huomiota. Kuvien käyttö vuorovaikutuksen ja osallistumisen tukena ryhmän kaikille osallistujille on oleellista harjoitteita tehtäessä.

Toimintatuokioiden sisällön on suunnitellut yhteisöllisen kuntoutuksen puheterapeutti Taina Olkinuora. Kuvittajana on toiminut Damla Miinalainen.

Koko A3, kierresidos, 80 s.

Tarjoamme myös koulutuksia materiaaliin liittyen.

Lisätietoja: tarja.nikkila@avainsaatio.fi

Materiaalin tulostettavat liitekuvat voit ladata täältä »

60 .00 + postikulut

Osta tuote